https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı bezelye
1 kase arpacık soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
1/2 adet limon suyu
1 avuç dereotu (kıyılmış)
Arpacık soğanların kabuklarını ayıklayın.
Tencereye zeytinyağını ekleyin. Ardından arpacık soğanları ve sarımsağı ekleyin, 3 dakika kadar kavurun.
Üzerine bezelyeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Sıcak suyunu ekleyin ve 20 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Ocaktan aldıktan sonra yemeği ılımaya bırakın ve soğuduktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin.
Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
|