Kısa URL: https://ml.md/lc9399
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006
3,209 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEME (6 kişilik)
6 orta boy enginar
2 küçük havuç
200 gram iç bezelye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
2 limon
Enginarın yapraklarını dipten kesin. Göbek kısmındaki tüyleri bıçakla temizleyin. Su dolu bir kabın içine alın ve limonla iyice ovun. İnce doğranmış soğanı ve bezelyeleri enginarın ortasına yerleştirin. Kısa tencereye dizdiğiniz enginarların üzerine zeytinyağını ve yarım çay bardağı suyu dökün. Önce 5-6 dakika orta alevde sonra en kısık alevde 25 dakika pişirin. Ocaktan almadan 5-10 dakika önce kesme şekerleri koyun. 10 dakika dinlendirin.