1 paket istiridye makarna
125 gram margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Biraz taze kaşar peyniri
1,5 su bardağı haşlanmış taze bezelye
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
biraz fesleğen, kekik, biberiye, karabiber ve tuz
İlk önce istiridye makarnaları haşlayın. Haşladıktan sonra yumuşayan makarnaları soğumaya bırakın. Suyu varsa ister dökün, isterseniz suyu bitinceye kadar kaynatın.
Daha sonra bir tavaya kıyılmış bir adet kuru soğanı margarin koyup hafif kavurun. rendelenmiş sarımsakları atın ve hemen tavadaki soğanlı, sarımsaklı yağa 2 yemek kaşığı unu dökerek karıştırın. Sütü dökün , hafif muhallebi kıvamına gelsin.Ocağın altını kapatın.
Daha sonra bu sosun hazırlanışı için bezelyeleri, baharatları , tuzu ekleyerek harmanlayın. Kaşar peynirleri sıcak sosa ekleyin ve hemen istiridye makarnaların bulunduğu tencereye dökerek karıştırın.
|