|
|
BEZELYELİ PİRZOLA |
|
savran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36 Şehir: sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8770
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
3,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 kg. bezelye - 1 çorba kaşığı salça - 4 adet dana pirzolası - 2 çorba kaşığı un - 100 gr. margarin - 2 demet maydanoz - yarım su bardağı et suyu
SÜSLEMEK İÇİN: Biraz maydanoz - 2 adet domates
YAPILIŞI: Bezelyeyi ayıklayın. Yıkayın ve süzün. Bir tencerede margarini ve salçayı eritin. Bezelyeyi buna ilâve ederek yeteri kadar su ve et suyunu koyun ve pişirin. Bezelyeyi ateşten indirmeden önce, tuz ve karabiber ilâve edin. Diğer tarafta dana pirzolasını. tuz ve karabiber ile tadlandırın. Dana pirzolasını bu una bulayarak, kızdırılmış zeytinyağı bulunan tavada iki yüzünü de kızartın. Pirzolaları tavadan alın. Servis tabağına bezelyeyi koyun, üzerine dana pirzolalarını yerleştirin. Kıyılmış maydanozu üzerine ekin. Parça domates ve maydanoz yaprakları ile eti süsleyerek servis yapın.
|
|
BEZELYELİ PİRZOLA Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|