|
|
Bezelyeli Roti |
|
Ayfer Yordem Sahin
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc20270
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007
10,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu tarifi vermeden once bir hatirlatma yapmak istiyorum. Sari renkli kuru bezelye kaynatilir cok yumusamayacak sekilde suyu suzulur az sogumaya terkedilir.daha sonra bu bezelyeler iri delikli kevgire konur bir kasik yardimi ile ezilerek pureye benzer bir madde elde edilir. Ama kuru bir madde pure kadar yumusak degil. Daha sonra bu madde bir tavaya konularak yagsiz kavrulmaya baslanir yani kurumasi saglanir. İyice kuruyan bu madde un haline donusur.(tarhana gibi) Bu kurutma islemi sirasinda icine dovulmus sarımsak ve 1 caykasigi kadar zerdecal eklenir. Bu un roti yapiminda ic harci olarak kullanilir. Ben bu maddeyi 2-3 kilo kadar yapar derindondurucuda muhafaza ederim. Bir de bu bezelyenin ya da nohutun ezilmis hali baska hamur kizartmalarinda da kullanilir mesela bara pakora vb gibi.
un
az tuz
su
bezelye ile hazirladigimiz ic
un tuz ve su ile hamur hazirlanip yarim saat kadar dinlendirilir. Daha sonra bezeler yapilmaya baslanir beze yaparken ic kofte yaptigimiz gibi hamurun icini parmagimizla oyarak bu harci oraya doldurup hamuru beze yapiyoruz ve acma tahtasinda acabildigimiz kadar ince acmaya calisiyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken hamurun zedelenmemesi harcin disari tasmamasi.actigimiz her bir parcayi gozleme yapacak gibi onceden isittigimiz tavada once bir yuzunu hafif pisiriyoruz cevirip yagliyoruz daha sonra obur yuzunu cevirip yagliyoruz. Pisme esnasinda hamur kabarirsa mukemmel yaptiniz demektir. Anadoluda yasayan hanimlar mayali denilen ekmek yaparlar ona da benzeyen bir ekmektir ince olmasi ozellikle gerekir.
|
|
Bezelyeli Roti Tarifleri Hint Yemekleri
|
|