|
|
Biber Dolması (Bingöl) |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc110288
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2015
2,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kilo dolmalık biber
Yarım kilo pirinç
5 adet domates
1 adet soğan
1,5 bağ maydanoz
Tuz
İsteğe göre baharat
Sıvı yağ
İsteğe göre zeytinyağı
İlk olarak dolmalık biberlerin içini temizleyin, daha sonra iyice yıkayın. Pirinçleri yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın, içine inci inci
doğranmış maydanoz ve soğanı ekleyin. domateslerin kabuğunu soymadan kapak şeklinde yuvarlaklar kesin ve geri kalan domatesin
içini küçük küçük doğrayarak pirinçlerin üzerine ekleyin. Tuzu ve baharatları ekledikten sonra sıvıyağı isteğe göre zeytinyağını
ekleyin. iyice karıştırın ve biberlerin içini doldurun. Doldurduğunuz biberlerin ağzını, kestiğiniz yuvarlak domatesler ile kapatın.
tencereye sıraladıktan sonra pişirin.
|
|
Biber Dolması (Bingöl) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|