2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı yer fıstığı
8 adet dolma biberi
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
Soğan ince ince kıyılır ve zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış pirinç ve salça ilave edilir. Bir kaç dakika kavrulur. Üzüm ve iri dövülmüş yer fıstığı konur. Büyük doğranmış biberler ilave edilir. 10 dakika sonra karabiber, tuz ve sıcak su katılır. Kapak kapatılır, 12 dakika pişirilir. En son ufak kıyılmış nane ve dereotu atılır, karıştırılır, ateşten alınır.
|