3-4 adet düzgün dolmalık biber,
2 bardak pirinç,
2 kaşık yağ,
3,5 bardak et suyu,
tuz.
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 20 dakika ıslatın. Suyu yağı tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Su kaynayınca pirincin suyunu iyice süzüp suya ilâve edin. önce harlı, sonra hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince, üzerine temiz bir peçete koyup 10 dakika dinlendirin. Yağını süzün, içine karabiber, ince doğranmış yeşil biber ve baharat koyup karıştırın. Biberleri ortadan kesip içlerini boşaltın. İçlerine pilav salatasını koyun. Et yemeklerinin yanında servis yapın. Yemeklerden kalan pilavdan yararlanarak da bu garnitürü hazırlayabilirsiniz.
ÖNERİ: Salata sofraların en güzel süsüdür. Güzel görünümlü bir salata bütün yiyeceklerin lezzetini arttıracak ve ayrıca sofrada salatanın bulunması iştah da açacaktır. Renkli salatalar hazırlamak için bütün sebzelerden yararlanabilirsiniz. Çeşitli ülkelerde çok değişik salatalar doyurucu nitelikte olarak hazırlanmaktadır.
ML® Peynirli Biber için tıklayın
|