Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 350 gr dana kıyması, 50 gr yerfıstığı içi, 2 yumurta, 1 çorba kaşığı domates salçası, 6 büyük boy dolmalık biber, 2 diş sarımsak, yeteri kadar un, kırmızıbiber, tuz, kurutulmuş ekmek tozu ve zeytinyağı.
Yapılışı: Biberler yıkandıktan sonra, sap tarafından kapak açılacak şekilde yarılır. Bu işlemi yaparken, kapağı biberden ayırmamaya dikkat edilmelidir. Açılan kapaktan biberlerin tohumu çıkarılıp yıkanır ve 2 dakika kadar haşlanır. Haşlanan biberlerin suyu süzülüp soğumaya bırakılır. Bir tencereye 1-2 kaşık zeytinyağı konur. Yağ kızmaya başlayınca, kıyma içine atılıp, bir dakika kadar karıştırılarak kavrulur. Kıymanın rengi iyice dönünce, dövülmüş fıstık içi, ılık suda sulandırılmış bir çorba kaşığı domates salçası, kıyılmış sarımsak, kırmızıbiber ve yeteri kadar tuz ilave edilerek 5 dakika kadar hafif ateşte kavrulur. Harç pişince biberlere doldurulur, îki yumurtaya, yeteri kadar tuz serpilerek çırpılır. Biber dolmaları sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna bula-nır ve içinde kızgın zeytinyağı bulunan çukur bir tencerede kızartılır. Biberler kızarınca, kevgirle yağı süzdürülerek alınıp servis tabağına konur ve sıcak sıcak servis yapılır.
|