Mutlaka cam kavanoz kullanın. Kavanozları kaynar suda steril edin.
Kavanozladıktan sonra üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı gezdirin. Bu, havayla temasını keser.
Direkt güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
Açıldıktan sonra kullanacağınız kısmı alınca tekrar üzerini ince bir tabaka zeytinyağıyla kapatın.
Salçanın uzun ömürlü olması için tuzu az olmamalı. (5 kg biber için en az 1 su bardağı kaya tuzu idealdir.)
Salçayı kavanozdan alırken tahta kaşık kullanın; metal kaşık paslanma ve küflenmeye yol açabilir.
Kavanozları doldurduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp 15–20 dakika kaynar suda kaynatma (pastörizasyon) yaparsanız çok daha uzun süre dayanır.
Dilerseniz az miktarda limon tuzu ekleyebilirsiniz; bu da koruyuculuğu artırır.
Salçayı küçük kavanozlara paylaştırmak, açıldıktan sonra kısa sürede tüketmeye yardımcı olur. Bu yöntemlerle yapılan biber salçası açılmamış kavanozda 1–2 yıl, açıldıktan sonra ise buzdolabında aylarca bozulmadan kalabilir.

|