Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Biber Soslu Turnedo (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Biber Soslu Turnedo (Fransa)

gamze gencer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc30906
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2008
2,376 defa indirildi / yazdırıldı




600 g sığır bonfilesi (bütün yağları alındıktan sonra, 8 küçük dilim halinde kesilmiş)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 1/2 çorba kaşığı biberiye
3 iri dolmalık yeşilKya dalsan) biber
3 iri dolmalık kırmızı biber
2 tatlı kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 iri patlıcan (yaklaşık 500 g; 8 halka halinde dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
8 taze biberiye dalı (süsleme için; isteğe bağlı)

Et dilimlerini yan yana (birbirlerinin üstüne binmemelidirler) pek derin olmayan bir kaba dizip, üstlerine sarımsaklar ve biberiyeyi serperek, bekletin.
Bekletme süresinin bitimine 1 saat 15 dakika kala, fırınınızın ızgarasını yakın. 15 dakika sonra, kırmızı ve yeşil dolmalık biberleri fırın ızgarasının altına yerleştirip, sık sık çevirerek, derileri yer yer kabarıncaya kadar (yaklaşık 8 dakika) ızgara edin. Sonra ızgaradan alıp, bir kâseye koyarak, kâsenin üstünü plastik filmle örtün (içerde biriken buhar, derilerinin iyice kalkmasını sağlayacaktır). Biberler elle tutulabilecek kadar soğuyunca, akan sularının ziyan olmaması için bir kâse üstünde çalışarak derilerini soyup, 1 yeşil, 1 de kırmızı dolmalık biberi, küçük zar biçiminde doğrayın ve bir tabağa koyun. Bütün bıraktığınız 2 yeşil dolmalık biberi blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sirkenin yarısını, tuzun yarısını ve biberlerin derisini soyduğunuz sırada kâseye akan suyun yarısını ekleyip, karıştırdıktan sonra, yeşil biber püresini küçük bir tencereye aktararak, tencereyi bir kenara bırakın. Kalan 2 kırmızı dolmalık biberi blendıra koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Kalan sirke, kalan tuz ve kâsede kalan biber suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra, kırmızı biber püresini, başka bir küçük tencereye aktarın. Sonra her iki tencereyi kısık ateşe oturtup, suları kısık âteşte ısınmaya bırakın. Bu arada, sivri ve keskin bir bıçakla patlıcan dilimlerinin kenarlarında karşılıklı ikişer küçük yarık açarak, çiçek biçimi verin. Zeytinyağını dilimlerin her iki yüzlerine sürüp, dilimleri fırın ızgarasının altına vererek, her iki yüzlerini, 2'şer - 3'er dakika ızgara edin.
Patlıcan dilimlerini ızgaradan alıp, 4 servis tabağına 2'şer 2'şer yerleştirin.
Et dilimlerini kaptan çıkarıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, fırın ızgarasının altına yerleştirerek, her iki yüzlerini 3'er dakika ızgara edin.
Et dilimlerini ızgaradan alıp, tabaklardaki her patlıcan diliminin üstüne birer et diiimf yerleştirin. Tencereleri ateşten alıp, yeşil ve kırmızı biber soslarını, kaşıkla patlıcan dilimlerinin yanlarına bölüştürün. Zar biçimi kesilmiş biber parçalarıyla ve biberiye dallarıyla (isteğe bağlı) süsleyip, servis yapın.






Biber Soslu Turnedo (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Biber Soslu Turnedo (Fransa) 38,241 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort