10 adet orta büyüklükte domates
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
6 adet sivri biber
1 çay bardağı pirinç
10-15 dal dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Domatesler arka kısmlarından 1 santin kalınlığında kesilir. İçi bir çay kaşığı yardımıyla oyulur. Domateslerin suyunun akması için ters çevrilir. Çıkan iç kısım rondodan geçirilir. Biberlerin çekirdekleri çıkarılır ince ince doğranır. Dereotu kıyılır. Soğan rendelenir. Karıştırma kabına rondodan geçirilen, domates, soğan, biberler, dereotu, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, tuz ve karabiber konur, örselemeden karıştırılır. Pirinçlerin şişmesi için 10 dakika bekletilir. Domatesler yayvan bir tencereye ağzı açık olarak dizilir. Hazırlanan iç taksim edilir. Kesilen kapaklar üzerine kapatılır. 1 çay bardağı kadar su gezdirilir. Kapak kapatılır. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir.
|