Sivri biber 8 adet
Rio domates 1,5 kg
Sirke 1 çay bardağı
Küp şeker 2 adet
Közlenmiş kırmızı biber 6 adet
Sarımsak 6 adet
Maydanoz 10 dal
Zeytinyağı 1/2 çay bardağı
İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun ve onları da doğrayın.
Sivri biberleri, sarımsakları, maydanozu doğrayın ve tüm malzemeler hazır olunca tencereye yağı ve biberleri ekleyip kavurun.
Biberler yumuşayınca sarımsakları ilave edin ve 2-3 dakika daha çevirin. Ardından içerisine domatesleri ilave edip hafif suyu çekene kadar pişirin.
Ardından sırasıyla diğer kalan malzemeleri de ekleyip 2-3 daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kavanozları steril etmek için sıcak suyun içerisine atın ve 30-40 saniye bekletin.
Ardından çıkarıp sularının sürülmesini bekleyin be ocaktan aldığınız domates sosunu içerisine sıcak sıcak ilave edip kapağını kapatıp ters çevirin ve bir gece bu şekilde bekletin. Serin ve kuru bir yerde bekletip tüm kış kullanabilirsiniz.
|