|
Biberli Erişte (Endonezya) |
|
sıdıka hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc92094
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2013
2,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr Bezelye
300 Gram pişmiş Çin eriştesi
1 adet sarı şalgam
1 adet Havuç
1 adet beyaz Turp
1 Çimdik Tuz
Yarım Çay kaşığı Sambal Olek (acıbiber sosu)
1 Yemek kaşığı Susam yağı
3 yemek kaşığı tereyağı
3 Yemek kaşığı Soya sosu
1 Çimdik ezilmiş Szechuan biber
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Tereyağını susam yağını pişirme kabımıza alalım söğüş doğranmış havuç turp ve şalgamı soteleyelim biraz pişen yemeğimize Sambal Olek (acı biber sosu) soya kişniş sosunu ezilmiş Szechuan biberi tuzu ekleyip kısık ateşte pişirelim kısa bir süre sonra altını kapatın geniş bir servis tabağına önceden pişirilmiş Çin eriştesini ve pişen karışımı ekleyip sirke ilave edip harmanlayın ve sofranıza sunun
|
|