MALZEMELER
500 gr. kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarımsak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber
ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince
şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları ince kıyın.
Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye
kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Doğranmış
biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya
kadar pişirin.
Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu
çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi,
yanında spagetti ile servis yapın.
|