800 g konserve küçük mısır
1 tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 2,5 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 2,5 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş)
2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince kıyılmış)
1 küçük kırmızı soğan (doğranmış)
4 çorba kaşığı sirke
bir tutam tozşeker
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı kekik
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirdikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca konserve mısırları buğulama kabına koyup, kabın üstüne tencerenin kapağını örterek, mısırları buharda iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin.
Büyük bir salata kâsesinde sirke, şeker, çiçekyağı, kekik, tuz ve karabiberi karıştırıp, haşlanmış mısırlar, kırmızı soğanlar, yeşil dolmalık biber ve kırmızı biber şeritlerini ekleyerek yeniden iyice karıştırın. Salatayı oda sıcaklığında (ya da buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra) servis yapın.
|