|
|
Biberli Nohutlu Pilav |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84320
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2012
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
10 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Pilav yapacağınız tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine çiğ bademi ve doğranmış biberleri ekleyip 5 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp birlikte 5 dakika daha kavurun. Haşlanmış nohudu baharatları suda bekletilen safranı da için ilave edin. Pilavın suyunu 2,5 su bardağı olarak üzerine döküp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Beş dakika da demlenmesi için bekleyip sıcak olarak servis yapın. Yanında bol dereotu serpip ikram edin.
|
|
Biberli Nohutlu Pilav Tarifleri Pilavlar
|
|