|
|
Biberli Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc46380
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2010
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler :
Kırmızı biber 2 Adet
Komili Riviera zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Soğan 1 Adet
Sarımsaklı çeşni 1 Çay Kaşığı
Yalancı safran 1 Tatlı Kaşığı
Pirinç 2 Su Bardağı
Tavuk suyu 2 Su Bardağı
Taze soğan 3 Adet
Su 1 Su Bardağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin.
2- Bir tencerede yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı koyup, 1 dakika kavurun. Çekirdekleri çıkarılıp küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin.
3- 1 su bardağı suyu kaynatın, safranı ekleyip 5 dakika beklettikten sonra süzün. Bir tencerede Komili Riviera zeytinyağını kızdırın, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzüp, tencereye ilave edin. 5 dakika harlı, 20 dakika kısık ateşte pişirin.
3- Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine kalan 1 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağı ile kavurduğunuz kırmız biber ve taze soğanı koyun. Biraz beklettikten sonra karıştırıp, servis yapın.
|
|
Biberli Pilav Tarifleri Komili Yemek Tarifleri
|
|