Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pastırma Tarifleri > Biberli Yahni (1 adet - 53,428 defa bakıldı)

Biberli Yahni


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Biberli Yahni

nursel71
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 14.11.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc30309
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2008
3,301 defa indirildi / yazdırıldı




2 çarliston biberi (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, her biri 4'e bölünmüş)
2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 kg yağsız dana eti (kuşbaşı doğranmış)
2 büyük soğan (iri doğranmış)
2 kereviz sapı (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
bir tutam zencefil
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kekik
1/4 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı un
750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri parçalar halinde doğranmış)
1 defne yaprağı
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Çarliston biberi ve acı sivribiber parçalarını blendır kabına koyup, 12,5 cl. (1/2 su bardağı) su ekleyerek, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Püreyi tel süzgeçten bir kâseye geçirip, bir kenara bırakın.
Yapışmayan bir tavaya 1 /2 çorba kaşığı çiçekyağı koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca kuşbaşı etlerin 1/4'ünü tavaya koyup, sık sık karıştırarak, her yanları kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin. Etleri delikli spatulayla bir tencereye aktarıp, tavaya 1 /2 çorba kaşığı çiçekyağı koyarak, ısıtın. Isınınca kalan kuşbaşı etlerin yarısını ekleyip, her yanları kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin. Etleri delikli spatulayla tencereye aktarıp, tavaya 1/2 çorba kaşığı çiçekyağı koyarak ısıtın. Isınınca kalan etleri koyup, her yanları iyice kahverengileşinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirdikten sonra, delikli spatulayla tencereye aktarın.
Kalan 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağını tavaya koyup ısıtın. Isınınca soğanlar, kerev'z sapları ve sarımsağı ekleyip, sürekli karıştırarak, 5 dakika pişirin. Zencefil, kimyon, kekik, pul kırmızıbiber ve karabiberi katıp, 1 dakika pişirin. Unu katıp, sürekli karıştırarak, 1 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alın ve karışımı etlerin bulunduğu tencereye aktarın. Kâsedeki biber püresini ve 1/2 litre (2 su bardağı) su ekleyio, domatesler, defne yaprağı, tuz ve portakal kabuğu rendesini katın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, kapağını kapatmadan, etler iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5 - 3 saat) pişirin (karışımın kaynamamasına ya da etlerin katılaşmamasına dikkat edin. Suyunu fazla çekerse, etler istenen kıvama gelinceye kadar her defasında 1/2 su bardağı su ekleyin). Tencereyi ateşten alıp, yahniyi büyük bir salata kâsesine aktararak, servis yapın.






Biberli Yahni Tarifleri Pastırma Tarifleri



(1 adet Biberli Yahni 53,428 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort