2 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı
60 g kereviz (kabuğu soyulup, ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı un
1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
35 g (4 çorba kaşığı) krema
2 çorba kaşığı yerfıstığı yağı (ya da ayçiçek yağı)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 taze soğan (ayıklanıp, verevine kesilmiş)
Tereyağını büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince kerevizleri ve sarımsağı ekleyip, 2 dakika pişirin. Unu katıp, sürekli karıştırarak 1 dakika daha pişirdikten sonra, tavuk suyu, yerfıstığı yağı (ya da ayçiçek yağı), tuz ve kırmızıbiberi ekleyerek, ateşi kısın ve karışımı 15 dakika pişirin. Taze soğanları ve kremayı ekleyip, soğanlar ısınınca tencereyi ateşten alarak, çorbayı büyük bir servis kâsesine boşaltın ve bekletmeden servis yapın.
|