|
|
Bıcık (Tunceli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39599
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009
6,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
hamur için:
un
tuz
maya
yeteri kadar su
yağ
sosiçin:
tereyağı
sarımsak
ayran
Yapılışı:
Önce hamur yoğrulur ve genişce bir kaba yayılır, fırına sürülür normal ekmek gibi pişince fırından alınarak sogutulur. Tepsiden çıkarmadan ekmeğin içi oyulur ve çıkan ekmek parçaları ufaltılarak tekrar tepsinin içine konur.
sos yapılışı: sarımsaklar ezilir ve ayran ile karıştırılır elimizdeki sarımsaklı ayranı daha önce hazırladığımız ekmeğin üstüde gezdirerek ekmeğe ayranın yedirilmesi sağlanır daha sonra bir tava içine istediğiniz kadar tereyağını koyarak eritip ayranlı ekmeğin üzerinden gezdiriniz. sıcak servis ediniz.
|
|
Bıcık (Tunceli) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|