Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bideleme (Şarkışla Sivas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bideleme (Şarkışla Sivas)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145665
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2019
471 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

3 su bardağı un
1 su bardağısu
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 büyük kâse yoğurt

Un elenir, kenarlarına tuz serpilir. Ortası havuzlandırılan una yumurta kırılır. Su ile kulak memesinden hafif sert bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Büyükçe bezelere ayrılır.10 dakika dinlendirilir.
Bezeler, un ile mantıdan biraz daha ince olacak şekilde açılır.
Açılan hamur iyice unlanır, dörde katlanır ve küçük karelere kesilir.
Kesilen hamur elle savrulur, birbirinden ayrılan hamur parçaları küçük fiyonk şeklinde sıkılır (bidelenir).
Unlanmış tepside biriktirilir. Kaynamış yağlı ve tuzlu suda haşlanır.
Sarımsak iyice ezilir. Yoğurtla karıştırılır. Yoğurt ayrandan hafif koyu bir kıvama gelene kadar sulandırılır.
Pişen hamurlar ayranın içine karıştırılır. Soğuk servis edilir.
İsteğe göre sıvı yağ kırmızıbiberle yakılır, üzerine gezdirilir.

Not: Üzerine sos yapılmak istenirse kesinlikle katı yağ kullanılmamalı, sıvı yağ kullanılmalıdır. Katı yağ yemek soğuk servis edildiği için üzerine dökünce donar.







Bideleme (Şarkışla Sivas) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Bideleme (Şarkışla Sivas) 3,359 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort