|
|
Biftek Güveç |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68716
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2011
3,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dilim biftek
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet patlıcan
3-4 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 Tutam Tuz ve karabiber
Biftekler sıvı yağ ile teflon tavada kızartılır. Geniş bir güveç kabına alınır. Etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanlar ve alacalı soyulup küp doğranmış patlıcan yerleştirilir. İri doğranmış sivri biber, domates ve doğranmış sarımsaklar sebzelerin üzerine yerleştirilir. 1/2 su bardağı su eklenip güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır. Ağır ateşte 1 saat pişmeye bırakılır.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 30.04.2016
|
|
Biftek Güveç Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|