https://www.makarna.org.tr
225 gr kemiksiz dana lop et
115 gr çubuk makarna
1 çorba kaşığı sıvı yağ
doğranmış 1 orta boy soğan
450 gr doğranmış domates
250 gr doğranmış yeşil fasulye
100 gr dilimlenmiş mantar
85 gr (1/3 su bardağı) domates salçası
1/2 tatlı kaşığı dövülmüş rezene tohumu (istenirse)
1/4 tatlı kaşığı biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
birkaç dal dereotu (istenirse)
Eti hafif dondurun, yaglarini temizleyin ve liflerin yönünde, lokmalik ince seritler halinde dograyin. Makarnayi tarife göre pisirin, süzün ve ilik olarak bekletin. Sos için; yagi genis bir tavada ve orta ateste isitip, eti ve soğanlari ekleyin. Et kahverengilesinceye dek (2-3 dakika) karistirarak kavurun. Domates, fasulye, mantar, salça, rezene ve biberi ekleyin.
Kaynamaya baslayinca altini kisip, kapagini kapatmadan (7-8 dakika) koyulasana dek, arada bir karistirarak pisirin. Peyniri ekleyin. Tabaga aldiginiz makarnalarin üzerine sosu dökerek servis yapin. Istenirse üzerine biraz daha kasar peyniri serpilebilir.
|