|
|
Biftekli Sandviç |
|
YAP-BOZ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2008
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58063
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2019
1,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Zeytinli ekmek
2 dana biftek
Tuz
Karabiber
Kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı ılık su
Sos için:
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
Bifteklerin iki tarafına tuz, karabiber ve kekik serpiştirip küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda ve yüksek ateşte 1-2 dakika kadar pişirin. Ocağı biraz kısıp, biftekler iyice yumuşayıncaya kadar, 7-8 dakika orta ateşte kızartın. Eğer etler hala sertse 1 fincan ılık su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice yumuşayan biftekleri tabağa alıp bir kenarda bekletin. Diğer tarafta, zeytinli sandviç ekmeğini enlemesine ikiye bölün. İki parçanın üzerine de hardallı mayonez sürün. Üzerine 1 dilim biftek ve marul yaprakları yerleştirin. Diğer bifteği de marul yapraklarının üzerine yerleştirin ve onun üzerine diğer ekmek parçasını kapatıp servis yapın.
|
|
Biftekli Sandviç Tarifleri Dürüm Tarifleri
|
|