Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bıldırcın Mıhlası (Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bıldırcın Mıhlası (Antalya)

küçük tavşan
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 23.05.2016
Mesajlar: 19
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc117063
Gönderme Tarihi: 23.May.2016
1,763 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Ayıklanmış Bıldırcın : 4 adet
Soğan ( Orta Boy ): 2 adet
Domates: 3 adet
Yeşil Sivri Biber: 2 adet
Tereyağı: 2 yemek kaşığı
Tuz: 1 tatlı kaşığı
Üzeri için:
Yumurta: 4 adet
Karabiber: 1 tatlı kaşığı
Limon: 1 adet
Tuz: 1 çay kaşığı
Fesleğen (Baziliko): ½ demet

Ayıklanmış bıldırcınları dörde veya altıya bölüp çukur bir kaba koyunuz. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırınız. Tereyağını koyup yakmadan kızdırınız. Kızgın yağda rendelenmiş soğanlar ile ayıklanmış ve kıyılmış yeşil sivri biberleri karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş soğanlara kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri katınız. Domatesler eriyip saldıkları su çekilir gibi olunca tavaya bıldırcınları, tuzu katınız. Bir taşım kaynatmadan sonra tavaya kapak örtünüz ve ocağın altını iyice kısınız. Bıldırcınlar kolayca çatal batacak kadar piştiğinde saldıkları suyu çeker gibi olduğunda kaşıkla açtığınız yuvalara yumurtaları kırınız. Üzerlerine tuz, karabiber serpiniz. Tavaya kapak örtüp pişirmeyi sürdürünüz. Yumurtaların üzeri aklanınca limon suyunu gezdiriniz. Yemeği şeklini bozmadan kayık servis tabağına çıkartınız. Üzerine kıyılmış fesleğen (baziliko) gezdirip sıcak sıcak sofraya veriniz.

Not: İsterseniz kıyılmış soğanları kavururken birkaç diş sarımsak katabilirsiniz. Bıldırcın eti yerine piliç eti kullanarak da mıhlayı pişirebilirsiniz. Eskiden bu yemek botak, tarla kuşu v.b. gibi minik av kuşları ile yapılırdı.







Bıldırcın Mıhlası (Antalya) Tarifleri Antalya Yemekleri



(1 adet Bıldırcın Mıhlası (Antalya) 15,292 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort