|
|
Bilezik Kebabı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90855
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013
1,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri patlıcan
500gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
1 silme yemek kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber
Yeterince kürdan
Kızartmak için; sıvıyağ
Patlıcanlar alacalı soyulup, boyuna kesilerek dilimlenir. Geniş bir kapta patlıcanlar üzerine süt dökülerek bekletilir. Tavuklar bir tencereye alınarak margarinde kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip, ocaktan alınır. Patlıcan dilimleri sütten çıkarılıp, her dilimine bir kaşık tavuk yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır, kürdanla tutturulur. Önce süte, sonra mısır ununa bulanıp kızgın sıvıyağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı alınır. Servis tabağına yerleştirilerek sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 05.06.2015
|
|
Bilezik Kebabı Tarifleri Kebaplar
|
|