|
|
Billuriye (hamurdan) |
|
ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65518
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
2,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
6 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Süslemek için:
Yarım paket krem şanti
Arzu edilen meyveler
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Derin bir kapta önce 1 su bardağı ılık süte 2 kaşık şekeri ve mayayı karıştıralım. Sonra yumurta sarılarını ilave edip, çırpma teli ile karıştıralım. 2 su bardağı unu, 1 tutam tuzu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip, tekrar iyice karıştıralım. Orta büyüklükte tek ya da küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Kalıbı oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirelim. Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltalım. Şerbet için 2 su bardağı şeker, su ve 1/4 limon dilimini kaynatalım. Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkaralım, 1 çay bardağı sütü krem şanti ile çırparak koyulaştıralım. Ters çevirdiğimiz tatlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süsleyelim.
|
|
Billuriye (hamurdan) Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|