|
|
Bir Dilim Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111653
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2015
1,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 yemek kaşığı margarin
1 paket makarna
400 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet soğan
6 adet domates
1 adet havuç
1/2 kg ıspanak
1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
125 gr mozzarella peyniri
Büyük bir tencerede makarnayı haşlamak için su kaynatın.İçine tuz atın, 1 yemek kaşığı margarin koyun, makarnaları ekleyerek pişirin.
Piştikten sonra, makarnaları süzün. Kaşar peyniriyle karıştırarak bir kenarda bekletin. Havucu rendeleyin. ıspanağı ince doğrayın. Sos için,1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın. 1,5 yemek kaşığı sana margarini tavada kızdırın ,soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave ederek kavurun. Rendelenmiş havucu ekleyerek,5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.Küp şeklinde doğranmış domatesleri ve ıspanağı karışıma ekleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra 40-45 dakika orta ateşte pişirin.(Eğer domatesler sulu değilse biraz su ekleyebilirsiniz.)Fırını 200 dereceye getirin. Çemberli kek kalıbını yağlayın.Kalıbı 45 derece eğik tutarak makarnaları dizin.Bütün makarnalar dik durmalı ve kalıpta boşluk bırakmayacak şekilde sık ve yapışık olmalı. Sosun yarısını dizilmiş makarnanın üstüne dökün. Spatula yardımıyla sosun makarnanın deliklerden geçmesini sağlayın. Kabın tabanını hafiçe vurarak da bunu sağlayabilirsiniz.Bütün sosu yavaş yavaş dökerek bitirin. Üzerine mozarella peynirini serpiştirin ve fırına koyarak peynirin erimesini sağlayın. Makarnayı fırından çıkardıktan sonra 15 dakika bekleterek biraz soğutun.
Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarından ayrılmasını sağlayın.Dilimleyerek ve üstünü kaşar peyniri ile süsleyerek servis edin.
|
|
Bir Dilim Makarna Tarifleri Biberli Makarna Tarifleri
|
|