1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
Ara Kısım İçin:
1 paket burçak bisküvi
Vişne Peltesi İçin:
4 küçük su bardağı vişne suyu
4 yemek kaşığı mısır nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
Öncelikle pelte yapımına başlayalım. Vişne suyu, toz şeker ve nişasta ocakta pişirilip soğuması için bir kenara alınır.
Prenses tacı kalıbınız ıslatıp soğumuş olan pelteyi üzerine dökün.
Bisküvileri ufak parçalar haline getirip pelte üzerine yayın.
Ayrı bir tencere içerisinde toz şeker, süt ve irmiği sürekli karıştırarak pişirelim.
İrmik karışımı sıcakken pelteli kabın içerisine dökülür.
Kalıbın kapağını kapatıp 4 saat soğuması için buzdolabında bekletin.
Pastayı dolaptan çıkarıp ters bir şekilde çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Dilimlenerek servis edilmeye hazır hale getirilir.
|