Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Blanauette de veau (Fransa) (1 adet - 40,038 defa bakıldı)

Blanauette de veau (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Blanauette de veau (Fransa)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39324
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2009
2,344 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.lezzetsirri.com

Dana Blanket

1 kg. parça dana eti (sırt kısmından)
limon
1 havuç
1 baş soğan
1 karışık ot demeti
60 cl. tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
25 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
250 gr. mantar
2 yumurta sarısı
15 cl. krem
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
süs için:
4 dilim tost ekmeği tereyağı

Etleri tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar soğuk su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz ve bir dilim limon atıp kaynamaya bırakm. 2-3 dakika kaynadıktan sonra eti süzün ve suyunu atın. Elleri tencereye tekrar koyun üzerine soyup dörde böldüğünüz havucu ve soğanı, karışık ot demetini, karabiberi ve tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp bir saat, orta ateşte, etler yumuşa¬yıncaya kadar pişirin. Etler pişince suyunu derin bir kaba süzün. Etleri bir tabağa alın ve üzerini kapatın. Sebzeleri ve karışık ot demetini atın.
Tencerede tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip biraz kavurun ve üzrine 45 cl. kadar süzülmüş pişme suyundan ilave edin. Koyu bir sos oluncaya kadar karıştırarak hafif hafif kaynatın. İçine mantarları atın ve bir çorba kaşığı limon suyunu ekleyin.
Yumurta sarılarını hafifçe çırpıp üzerine kremi ve hazırladığınız sostan iki çorba kaşığı ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki koyu sosa ilave edin ve karıştırın. İçine etleri atın ve zaman zaman karıştırarak çok hafif ateşte kaynatmadan 5-6 dakika pişirin.
Bu arada tost ekmeklerinin kalın kenarlarını keserek atın. Her dilimi verevine ikiye kesin ve elde ettiğiniz üçgen dilimleri fırın tepsisine dizerek fırın ızgarasının altında kızartın. Daha sonra çıkarıp üzerlerine tereyağı sürün ve bir kenara bırakın.
Yemeğin tuzunu, limonunu ve karabiberini kontrol edin. Gerekiyorsa biraz ekleyin. Etleri bir servis tabağına alın, kalan sosu üzerine dökerek sıcak olarak yanında, kızarmış tereyağlı ekmekler ile servis yapın.






Blanauette de veau (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Blanauette de veau (Fransa) 40,038 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort