|
|
BÖBREKLİ İSVEÇ KÖFTESİ |
|
mensup
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc47693
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010
2,304 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gr dana böbreği
2 dilim dana eti
2 dilim koyun eti
15 gr margarin
200 gr patates
1 soğan
1/2 demet kıyılmış maydanoz
yeterince tuz
un
zeytinyağı
karabiber
Patatesler doğranır, soğuk suya atılır. Soğanlar rendelenir dana böbreği 4 dilime doğranır. Etler iyice dövülüp una bulanarak kızartılır. Sonra kabın içinde alt kısma ayrılır, üstüne dana eti konur.
Koyun eti dana etinin üstüne sıra ile dizilir ve soğan ilâve edilir. Kalan patatesler ve böbrek dilimleri de konup sıcak et suyu ilâve edilerek fırına sokulur. Üstüne maydanoz ekilerek sıcak servis yapılır.
|
|
BÖBREKLİ İSVEÇ KÖFTESİ Tarifleri İsveç Yemekleri
|
|