|
|
Böfstronogof |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60408
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2011
1,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sevil Ergin
750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
4 Çorba Yonca Sıvı yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yonca Domates Salçası
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz
1) Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya Yonca sıvı yağı alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
2) Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba kaşığı Yonca domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
3) Bir bardak ciğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bîr tabağa alıp hemen servis yapalım. Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.
|
|
Böfstronogof Tarifleri Yonca Yemek Tarifleri
|
|