1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yarım su bardağı böğürtlen reçeli
1 su bardağı dövülmüş fındık
Margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 adet yumurta sarısını iyice karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra ortalarına baş parmağınız ile bastırın. Fındığa bulayıp, ortalarına böğürtlen reçeli koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk değiştirene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|