| 
 
 
 | 
Böğürtlen Şuruplu Dondurma | 
  | 
yorulmaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36389 
Gönderme Tarihi: 12.May.2009 
2,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik
 
1 su bardağı böğürtlen
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
2 adet armut
 
500 gram vanilyalı dondurma
 
1 su bardağı krem şanti
 
Üzerini süslemek için:
 
krema
 
 
Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Armutlardan birini ince dilimleyin. Üzerine kalan 2 çorba kaşığı şekeri serpin. Onları da kısık ateşte 10 dakika pişirin. Meyveleri soğumaları için bir kenara alın. Dondurmayla krem sariliyi karıştırın. Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın. Krem şantili dondurmanın üzerine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin. Kalan dondurmayı da bardaklar arasında bölüştürün. Dondurmaların üzerini dilimlenmiş armut, böğürtlen ve krema ile süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |