400 gram dondurulmuş böğürtlen
50 gram pudra şekeri
100 gram keçi sütü
1 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta şansı
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
250 gram labne peyniri
100 gram yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı
Bir tencerede süt, şeker, yumurta sarıları, un ve vanilyayı mikserle karıştırın. Tencereyi ateşe oturtun, dibinin tutmamasına dikkat ederek sürekli karıştırıp, krema muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca içine labne peynirini katıp karıştırın. Buzdolabında soğutun.
Bir kapta 400 gram böğürtlenin üzerine 50 gram pudra şekeri ve biraz su döküp bekletin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin, önceden ufaladığınız yulaflı bisküviyi tereyağına katıp birkaç dakika soteleyin.
Meyveli karışımı alta, krema üste gelecek şekilde malzemeyi kaselere bölüştürün. Crumble ile üstlerini süsleyip soğuk servis edin.
|