MALZEMELER
Süt 800 ml
Kahverengi seker 60 gr
Sap anason 11 adet
Pirinç 400 gr
Muz suyu 400 ml
Muz 3 adet
Dondurulmus dag çayi, çözülmüs 300 gr
Dondurulmus ahududu, çözülmüs 300 gr
Sofra sekeri 100 ml
Tarçin
Nane yapraklari (süslemek için)
YAPILIŞ TARİFİ
Süt, seker ve 1 sap anasonu kaynatin ve pirince karistirin. Orta isida zaman zaman karistirarak sisene kadar bekleyin. Muz suyunu ilave edin ve tüm sivi emilene kadar pisirin. Sap anasonu çikarin. Muzlari soyun ve ince sekilde dilimleyin. Meyvayi sofra sekerine bulayin ve tarçin ilave edin. Pirinci, soguk suyla durulanmis kaliplara dökün ve tabaklara bosaltin. Pirincin etrafina meyva dizin ve kalan sap anasonlari ve nane yapraklarini garnitür olarak ilave edin.
|