2 su bardağı un
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
200 gram süzme yoğurt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı böğürtlen
Üzeri için:
150 gram böğürtlen
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Yumurta ve şekeri çırpın. İçine süzme yoğurt, vanilya, un ekleyip karıştırın. İçine kıyılmış meyvelerden de bir miktar konulabilir. Bu yoğurtlu karışımı kek gibi karıştırıp kalıbın içine dökün ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Şekeri, yoğurdu, balı, reçeli karıştırıp kekin üzerine döküp soğumasını bekleyin. Daha sonra kekin üzerini böğürtlen ya da istediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın.
|