Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bingöl Yemekleri > Bohça Ketesi (Erzurum) (1 adet - 1,117 defa bakıldı)

Bohça Ketesi (Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bohça Ketesi (Erzurum)

safiye nalçacı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc151150
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2020
346 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

150 gr. yoğurt
150 gr. tereyağı ve sıvıyağ karışımı
50 gr. yaş maya
1 çay kaşığı tuz
400 ml. süt
2 adet yumurta
İçi İçin:
750 gr. tereyağı
1,5 kg. un

Tüm malzemeler derin bir kap içerisinde hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.
Hazırlanmış olan hamur 15 dk. kadar dinlendirilir.
Bu esnada bir tencerede tereyağı ve un ile ketenin iç malzemesi hazırlanır.
Dinlenmiş olanhamurlar yufka şeklinde ince olarak açılır.
Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülerek, geniş olacak şekilde yanlamasına 4-5 şerit kesilir.
Şeritler üst üste konularak avuç içiyle sarılır.
Sarma işleminde son boğumla kapatılır.
Böylece bardak şekli verilmiş olur ve içerisine tereyağı ve un karışımıyla hazırlanmış olan iç malzeme doldurularak avuç içi ve merdaneyle düzlenir.
Üzerine çırpılmış yumurta sürülerek 200 derecede ketelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
10 dk dinlendirildikten sonra sıcak olarak servise sunulur.

Not: Tandır ketesinin hazırlanış aşamalarıyla aynı olmakla birlikte, şekilsel olarak bohçaya benzediği için keteye bu isim verilmiştir.







Bohça Ketesi (Erzurum) Tarifleri Bingöl Yemekleri



(1 adet Bohça Ketesi (Erzurum) 1,117 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort