|
Bohem Salçalı Kesme Makarna |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12742
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2007
3,125 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir baş soğanı rendeledikten sonra içinde kızgın zeytinyaği-sadeyağ karışımı bulunan bir tavaya atmalı ve karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurmalı. Soğanlar pembeleşince daha önceden kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesleri katmalı. Salçaya bir tutam biberiye otuyla kıyılmış üç - beş yaprak fesleğeni de kattıktan sonra tuzunu ve biberini serpmeli. Vakit vakit karıştırarak salçayı koyulaşın. caya kadar hafif bir ateşte pişirmeli. Beri yanda kesme makarnayı öbür makarnalarda olduğu gibi haşlamalı.
Makarnaları süzdükten sonra servis tabağına almalı ve üstüne salçayı döküp harmanlamalı. Sonra yanında rendelenmiş kaşar peyniri olduğu halde servis yapmalı.
ML® Salçalı Makarna için tıklayın
|
|