|
Bol Susamlı Kurabiye |
|
hindistancevizi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2015
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142344
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2019
783 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Bol susam
Unu karıştırma kabına koyun ve ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine kabartma tozu ve şeker serpin. Havuzun ortasına yağ ve yumurta koyun. Ortadan toplamaya başlayarak yavaş yavaş yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve yuvarlayın. Susamı kasenin içine koyun ve yuvarlanan topları tamamen susama bulayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında hafif üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
|