|
Bol Yağda Kızaran Patates Garnitürlerini Hazırlama İlkeleri |
|
calibe
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc97372
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2014
1,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bol yağda kızaran patates garnitürleri genel olarak iki yöntemle hazırlanırlar. Her iki yöntemin uygulanmasında dikkat edilecek noktaları şu şekilde sıralayabiliriz;
Kızartması yapılacak patatesler hazırlanacak olan garnitür çeşidine göre seçilmelidirler. Genellikle depolanmış yani nişastası bol olanlar kızartmalarda daha iyi sonuç vereceğinden tercih edilmelidirler.
İncelikleri yine hazırlanacak olan garnitür çeşidine uygun olarak doğranmalıdır. Çok ince dilimlenmesi gereken garnitürlerde ( saman patates, chips patates gibi.) özel dilimleyiciler kullanılmalıdır. Elde doğrama iyi sonuç vermez.
Yıkanarak hazırlanan patateslerin suları iyice süzdürüldükten sonra kağıt havlu arasında kurulanması gerekir. Kızartma tavasına ya da fritöze atılırken patateslerde ıslaklık olmamasına dikkat edilmelidir.
|
|