Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bolivya Mutfağına Özgü Yiyecekler ve Özellikleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bolivya Mutfağına Özgü Yiyecekler ve Özellikleri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160743
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2021
277 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Bolivya'da ekonominin temeli madenciliğe dayanmaktadır. Çalışan nüfusun üçte ikisi tarımda istihdam edilmesine rağmen, ülke gıda ihtiyacının mühim bir kısmını ithal et­mektedir. Patates, arpa ve kahvaltıda yenilen bir tahıl olan quinua yüksek yerlerde yetişen başlıca ürünlerdir. Nohut, buğday ve mısır ise Altiplano Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Yungos Bölgesi'nde de mısır, buğday, yeşil sebze ve meyve üretimi yapılmaktadır.
Bolivya Mutfağında patates bolca kullanılmaktadır. Hatta Bolivya Mutfağını "et ve patates" olarak tanımlamak da mümkündür. Yumurta, siyah fasulye ve sebze karışımları et yemeklerinin yanında en çok kullanılan garnitürler olarak bilinir. Yemeklerde bol mik­tarda baharat kullanılır. Meksikalılar'ın salsa sosuna benzeyen "İlajhua" adı verilen çeşni sosları çoğu yemeğe eşlik eden bilindik bir sostur. Brezilya'da Feijoda adı verilen siyah fasulye, sığır eti, yeşil sebzeler ve pirinçle yapılan güveç çeşidi oldukça meşhurdur. Yine Coxinha adı verilen özel harçla elde edilmiş tavuk yemeği ülke mutfağında önemli bir yer tutar. Ülke genelinde çokça balık tüketilmektedir.






Bolivya Mutfağına Özgü Yiyecekler ve Özellikleri Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Bolivya Mutfağına Özgü Yiyecekler ve Özellikleri 688 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort