300 g kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet büyük boy havuç
2 diş sarımsak
1 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 g domates sos
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kekik
1/4 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı İtalyan taze baharat karışımı
1,5 su bardağı et suyu
Bolonez sosu için Arçelik Ankastre Ocak'ta tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın.
Üzerine yemeklik doğradığınız soğan, havuç ve sarımsağı alarak soteleyin.
Ardından kereviz sapını da ilave edin.
Daha sonra kıymayı da tavaya ekleyerek sotelemeye devam edin.
Rengi dönen kıymaya domates sosunu ekleyin ve kavurun.
Sıcak et suyunu ilave edip bir adet defne yaprağını da içine ekleyip Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın.
Pişen sosun üzerine tüm baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
|