Necip Usta
1 kg. bonfilelik et
Metrodel Tereyağı:
200 gram tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
Biber değirmeni
1/2 limonun suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1) Tereyağını küçük bir kaba koyup, üzerine biber değirmeni ile biber öğütüp diğer malzemeyi ilâve ederek bir tahta kaşık veya çırpma teli ile iyice karıştırınız.
2) 30x35 ebadında bir yağlı kâğıda yağı bir madeni para kalınlığında sıkıp, düzgün yuvarlak sarınız ve buzdolabına koyunuz.
3) Bonfileyi kesip parçalamadan hafifçe pirzola demiri ile vurarak biraz yassıltıp, tuzlayıp 3'er dakika alt ve üstünü pişirip her bonfileye 1 kaşık metrdoteltereyağı sürerek servis yapınız.
|