MALZEMELER
160 gr Bonfile
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Toz Biber
20 gr Taze Kaşar
1 Çay Kaşığı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Çiçek Yağı
1 Çay Kaşığı Soya Sosu
1 Çorba Kaşığı Beşamel Sos
1 Kahve Fincanı Dömiglas Sos
100 gr Mantar
Yarım Limon
YAPILIŞ TARİFİ
İlk änce dana eskalopu ince dövün. Tuz, toz karabiber ve rende kaşar
ilave edip dövün. Daha sonra un ve yumurtaya bandırın. Çiçek yağında
kızartın.
Sos hazırlanışı:
Mantar, dömiglas, krema, toz karabiber, soya sosu ve limon suyu ile
karıştırın. Pilav, sebze dolma ve patates tava ile servise sunun.
|