1 paket tagliatelle makarna
Sosu için:
250 gram jülyen dilimlenmiş bonfile
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 dal taze kekik
3-4 diş sarımsak
Tuz
Beyaz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çay kaşığı esmer şeker
Üzeri için:
3-4 parça kurutulmuş domates
Tagliatelle makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
Sosu için etleri geniş bir kaba alarak üzerine zeytinyağı, taze kekik, küçük doğradığınız sarımsak, tuz ve beyaz biberi ekleyip 2 saat buzdolabında marine edin.
Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları esmer şekerle birlikte karamelize edin. Dinlenen etleri marine sosuyla beraber soğanlara ilave edip etler suyunu çekene kadar pişirin.
Tagliatelle makarnanızı bir servis tabağına alıp üzerine etleri yayın. Kurutulmuş domates ile süsleyerek servis yapın.
|