250 gr. margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
4 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yeteri kadar renkli şeker hamuru
Yağ ile pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtada ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
Kakao hariç (kakao hamuru sertleştirir) karbonat, tuz, nişasta ve yalnızca 3 bardak unu beraber eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Biraz bütünleşmesini sağladıktan sonra kakaoyu ekleyin.
Son 1 bardak unu hamurun kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. Çok yumuşak veya çok sert olmayan bir hamur elde edeceksiniz. Kulak memesinden biraz daha sert.
Hamur hazır olduktan sonra buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra merdane ile açarak istediğiniz şekildeki kalıplarla (veya kendiniz yağlı kağıtla kalıp hazırlayabilirsiniz) keserek 175 derecede önceden ısıttığınız fırında en fazla 10-12 dakika pişirin.
Bonus kafaları hazırlamak için sarı şeker hamurunu açın o şekilde kestiğiniz hamurları kurabiyelere bal sürerek yapıştırın. Surat için ten rengi şeker hamuru hazırlayın. Gözleri de gıda kalemiyle kondurdunuzmu sarışın bonuslar hazır.
|