Malzemeler:
2 su bardağı kurufasulye
5 adet kurutulmuş acı biber
2 adet kuru soğan
5-6 dal taze nane
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı sirke
4 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Kurufasulye akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Çorbanın pişeceği tencereye ince kıyılmış soğan, haşlanmış, suyu süzülmüş kurufasulye, saplarıyla taze nane, kuru biber, tuz ve 6 su bardağı su konur. Tencere orta ateşli ocağa yerleştirilir. Soğanlar yumuşayınca ateşten alınır. Servis yapılacağı sırada üzerine dövülmüş sarımsak ve sirke karışımı konur. Arzuya göre sıvıyağ gezdirilebilir.
NOT: Bop Çurba bir Pomak tarifidir. Bop, Kurufasulye, çurba; çorba demektir.
|