https://www.sabah.com.tr
3 adet yufka
Tavuklu iç için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Köri
Tuz
Pastırmalı iç için:
100 gram pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu iç için:
200 gram sucuk
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yoğurtlu sos için:
3-4 çorba kaşığı yoğurt
4-5 dal dereotu
Tuz
Yufkaların birini düz bir zemine yayın ve 3 parmak genişliğinde uzunlamasına şeritler halinde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, kenara alın. Tavuklu iç malzeme için tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın ve kıyılmış soğanla birlikte zeytinyağında hafif soteleyin. Köri ve tuz katıp, soğumaya bırakın. Pastırmalı iç malzeme için zar şeklinde doğradığınız pastırmayı tavada kısık ateşte hafif çevirin. Soğuduktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri katın ve karıştırın. Sucuklu iç malzeme için sucuğu rendeleyip, içine rendelenmiş kaşar peyniri katın ve karıştırın. Uzun şeritler halinde kestiğiniz birinci yufkanın içine tavuklu iç malzemeden, ikinci yufkanın içine pastırmalı malzemeden, üçüncü yufkanın içine de sucuklu iç malzemeden koyup, muska şeklinde sarın. Muska börekleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.Yoğurtlu sos için yoğurt, kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın. Börekleri yoğurtlu sosla birlikte sıcak olarak servis yapın.
|